<-- Livechat tawk.to -->

Top Categories

Spotlight

today02/12/2023

Blockchain + Cryptocurrency + nft Giota Stavridi

Ο Οδηγός της NFT Αγοράς και Πώλησης: Συμβουλές και Κίνδυνοι.

Τα NFTs (Non-Fungible Tokens) αποτελούν έναν καινοτόμο τρόπο αντιπροσώπευσης μοναδικών ψηφιακών αγαθών, κυρίως στον τομέα της τέχνης, μέσω της τεχνολογίας blockchain. Σε αυτόν τον οδηγό, θα εξετάσουμε πώς να αγοράζετε και να πουλάτε NFTs, παρέχοντας συμβουλές για μια ασφαλή εμπειρία, καθώς και ενημερώνοντας για τους κινδύνους που ενδέχεται να αντιμετωπίσετε. [...]


Κυβερνοέγκλημα

Cyber X – Managed Cyber Security Services

Το διαδίκτυο έχει μπει στην καθημερινότητά μας. Είναι μια ατέρμονη πηγή πληροφοριών, με εύκολη και φθηνή πρόσβαση. Οι χρήστες αυξάνονται συνεχώς, ειδικότερα κατόπιν και την εμφάνισης των social media. Στο διαδίκτυο συναντιούνται ένα δισεκατομμύριο χρήστες παγκοσμίως. Αυτή η υπέρογκη συνάντηση πολιτών και προϊόντων, έχει οδηγήσει ταυτόχρονα και στην συνεχή εμφάνιση νέων απειλών και παραβατικών συμπεριφορών στον κυβερνοχώρο. Τα εγκλήματα στον κυβερνοχώρο τελούνται μέσω δικτύων ηλεκτρονικής επικοινωνίας και συστημάτων πληροφοριών.

Η Ευρωπαϊκή Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης δεν περιλαμβάνει ακριβή ορισμό. Η Σύμβαση για τα εγκλήματα στον Κυβερνοχώρο (Σύμβαση της Βουδαπέστης), του 2001, χρησιμοποιεί έναν ορισμό για το κυβερνοέγκλημα που βασίζεται στο ποια εγκλήματα θα έπρεπε να συμπεριληφθούν σε αυτόν (αντί να δώσει έναν ακριβή ορισμό). Σε αυτόν περιλαμβάνονται: α) εγκλήματα κατά της εμπιστευτικότητας (confidentiality), ακεραιότητας (integrity) και διαθεσιμότητας (availability) ψηφιακών δεδομένων και συστημάτων υπολογιστών (παράνομη πρόσβαση, υποκλοπή, παρέμβαση σε δεδομένα και συστήματα), β) εγκλήματα σχετικά με το περιεχόμενο, για διακίνηση παιδικής πορνογραφίας γ) εγκλήματα σχετιζόμενα με υπολογιστές (computer related offences) (λ.χ. πλαστογραφία ή απάτη με χρήση υπολογιστή), δ) εγκλήματα σχετικά με παραβιάσεις πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων (οffences related to infringement of Copyright and related rights).

Άλλοι σχετικοί όροι που χρησιμοποιούνται διεθνώς για τα εγκλήματα του κυβερνοχώρου είναι: ηλεκτρονικά εγκλήματα (electronic crimes), online εγκλήματα (online crimes), εγκλήματα Διαδικτύου (internet crimes), ψηφιακά εγκλήματα (digital crimes), εγκλήματα νέων τεχνολογιών (new technology crimes), κυβερνοεγκλήματα (cyber crimes). Το πρόθεμα κυβερνο- (cyber-) συχνά παρατίθεται δίπλα σε λέξεις αδικημάτων, υποδεικνύοντας ότι το έγκλημα αφορά τον ψηφιακό κόσμο: κυβερνο-εκφοβισμός, κυβερνο-εκβιασμός, κυβερνο-τρομοκρατία κ.α..

Το κυβερνοέγκλημα, είναι η νέα πραγματικότητα, που ξεπερνά μάλιστα σε κέρδη και το εμπόριο των ναρκωτικών. Είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη μορφή οικονομικού εγκλήματος και θεωρείται ορθά ως το έγκλημα της νέας χιλιετίας. 

Αναφέρεται ότι το 74% των κυβερνοεγκλημάτων, έχει διαπραχθεί μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων, ενώ το 26% μεσω κακόβουλων ιστοσελίδων. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το FBI, μεταξύ 7300 Βρετανών κατόχων πιστωτικών καρτών και εγγεγραμμένων σε πορνογραφικές σελίδες, συνελήφθησαν 1330 άτομα.

Ενδεικτικά, οι εγκληματικές ενέργειες μέσω διαδικτύου περιλαμβάνουν ιούς, ransomware, επίθεση με κακόβουλο λογισμικό, υπεξαίρεση ταυτότητας, παράνομη οργάνωση και συμμετοχή σε τυχερά παιχνιδια, ξέπλυμα χρήματος, υπεξαίρεση διαπιστευτηρίων, πορνεία, παρενόχληση, πειρατικό λογισμικό, κυβερνοτρομοκρατία.

Υπάρχουν Διακυβερνητικοί οργανισμοί που ασχολούνται με το κυβερνοέγκλημα. Ενδεικτικά αναφέρονται οι ακόλουθοι:

Council of Europe (ζητήματα κυβερνοεγκλήματος, συμπεριλαμβανομένης της εφαρμογής των όρων της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για το Κυβερνοέγκλημα)

European Commission : Διεύθυνση Δικαιοσύνης, Ελευθερίας και Ασφάλειας (ζητήματα ταυτότητας και ιδιωτικότητας) – ENISA (European Network and Information Security Agency).

Asia Pacific Economic Cooperation (APEC) σε συνεργασία με OECD (κυβερνοέγκλημα και ζητήματα «κακόβουλου λογισμικού» (malware)

Interpol & Europol (γενική εφαρμογή του νόμου και καταχώρηση κλεμμένων διαβατηρίων)

Global Cybersecurity Agenda

World Intellectual Property Organization (WIPO, εμπορικά σήματα και άλλα στοιχεία εταιρικής ταυτότητας)

Η καταγραφή της εγκληματικότητας στον Κυβερνοχώρο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα διότι είναι ελάχιστες οι καταγγελλόμενες υποθέσεις. Επικοινωνήστε με την εταιρεία μας, στην περίπτωση που πέσετε θύμα κυβερνοεγκλήματος.

Φόρμα Ενδιαφέροντος

Επικοινωνήστε μαζί μας σχετικά με τις υπηρεσίες και τα προϊόντα μας. Θα σας καθοδηγήσουμε στην καλύτερη λύση.

check Διαχείριση Backup & Disaster Recovery

check Διαχείριση Κυβερνοασφάλειας

check Έρευνα Ηλεκτρονικών Στοιχείων

check Έλεγχος Παρείσδυσης (Penetration Test)

check Εκπαίδευση Κυβερνοασφάλειας

check Διαχείριση & Διαπραγμάτευση Ransomware

check Άπατες μέσω email (BEC Scams)

check Άπατες με εταιρίες Forex / Trading

check Έρευνα Κρυπτονομισμάτων

check Άπατες μέσω Internet    Background