Αναφέρεται ότι το 74% των κυβερνοεγκλημάτων, έχει διαπραχθεί μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων, ενώ το 26% μεσω κακόβουλων ιστοσελίδων. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το FBI, μεταξύ 7300 Βρετανών κατόχων πιστωτικών καρτών και εγγεγραμμένων σε πορνογραφικές σελίδες, συνελήφθησαν 1330 άτομα.
Ενδεικτικά, οι εγκληματικές ενέργειες μέσω διαδικτύου περιλαμβάνουν ιούς, ransomware, επίθεση με κακόβουλο λογισμικό, υπεξαίρεση ταυτότητας, παράνομη οργάνωση και συμμετοχή σε τυχερά παιχνιδια, ξέπλυμα χρήματος, υπεξαίρεση διαπιστευτηρίων, πορνεία, παρενόχληση, πειρατικό λογισμικό, κυβερνοτρομοκρατία.
Υπάρχουν Διακυβερνητικοί οργανισμοί που ασχολούνται με το κυβερνοέγκλημα. Ενδεικτικά αναφέρονται οι ακόλουθοι:
Council of Europe (ζητήματα κυβερνοεγκλήματος, συμπεριλαμβανομένης της εφαρμογής των όρων της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για το Κυβερνοέγκλημα)
European Commission : Διεύθυνση Δικαιοσύνης, Ελευθερίας και Ασφάλειας (ζητήματα ταυτότητας και ιδιωτικότητας) – ENISA (European Network and Information Security Agency).
Asia Pacific Economic Cooperation (APEC) σε συνεργασία με OECD (κυβερνοέγκλημα και ζητήματα «κακόβουλου λογισμικού» (malware)
Interpol & Europol (γενική εφαρμογή του νόμου και καταχώρηση κλεμμένων διαβατηρίων)
Global Cybersecurity Agenda
World Intellectual Property Organization (WIPO, εμπορικά σήματα και άλλα στοιχεία εταιρικής ταυτότητας)
Η καταγραφή της εγκληματικότητας στον Κυβερνοχώρο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα διότι είναι ελάχιστες οι καταγγελλόμενες υποθέσεις. Επικοινωνήστε με την εταιρεία μας, στην περίπτωση που πέσετε θύμα κυβερνοεγκλήματος.