Top Categories

Spotlight

today31/05/2024

Cryptocurrency + Cybercrime Kelly Ioannou

Ο Μίγγος Αναλύει την Επιχείρηση Europol κατά των Κακόβουλων Λογισμικών

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Action24, ο κ. Μίγγος, συνιδρυτής και τεχνικός διευθυντής της CyberX, αναφέρθηκε εκτενώς στις σοβαρές απειλές που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις από τις κυβερνοεπιθέσεις. Ο κ. Μίγγος επεσήμανε ότι η αδυναμία λειτουργίας μιας επιχείρησης όταν τα λογιστικά της συστήματα παραβιαστούν και καταστούν μη διαθέσιμα, χωρίς [...]


Διαχείριση Backup & Disaster Recovery

Υπηρεσίες Κυβερνοασφάλειας

Διαχείριση Backup & Disaster Recovery

Ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και την αποκατάσταση καταστροφών θα πρέπει να αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για κάθε επιχείρηση, ανεξαρτήτως μεγέθους. Ειδικά για τα διεθνή καταστήματα, η πλήρης αποτυχία των πληροφοριακών συστημάτων ακόμα και για λίγες ώρες, μπορεί να σημαίνει σημαντική απώλεια χρημάτων. Ιστοσελίδες με χαμηλότερη επισκεψιμότητα μπορεί να επηρεαστούν λιγότερο από μία διακοπή ωρών ή ακόμα και ημερών.

Είναι γεγονός ότι η απώλεια δεδομένων -είτε από ατύχημα είτε λόγω φυσικής καταστροφής, ή με το πέρασμα του χρόνου- θα συμβεί κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια ζωής κάποιας συσκευής. Ένας σκληρός δίσκος μπορεί να εμφανίσει απρόβλεπτα κάποιο πρόβλημα, ενώ  κάποιο σύστημα μπορεί να πέσει θύμα κυβερνοεπίθεσης. Προκειμένου να διατηρηθεί η ασφάλεια των δεδομένων θα πρέπει να κρατούνται αντίγραφα ασφαλείας και να είναι δυνατή η ταχεία ανάκτηση των δεδομένων.

Οι λύσεις Backup & Data Recovery (BDR) ανταποκρίνονται στις παραπάνω ανάγκες μέσω της αρχιτεκτονικής cloud και υπάρχει μια ποικιλία μεθόδων και επιλογών ανάλογα με τις απαιτήσεις κάθε επιχείρησης. Στόχος των υπηρεσιών BDR είναι η ταχεία ανάκτηση δεδομένων από εφεδρικά αντίγραφα ασφαλείας, για να εξασφαλιστεί η συνέχεια των εργασιών μετά από μια καταστροφή ή απρογραμμάτιστη διακοπή.

Προκειμένου να επιλέξετε τη στρατηγική BDR θα πρέπει να απαντήσετε πόσα δεδομένα αντέχετε να απωλέσετε, καθώς και πόση ώρα θα χρειαστεί το σύστημα μέχρι την ανάκτηση πριν τα πράγματα δυσκολέψουν για τη λειτουργία της επιχείρησης. Η λεπτομερής τεκμηρίωση που περιγράφει σχολαστικά τον καλύτερο τρόπο αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος οποιουδήποτε σχεδίου αποκατάστασης καταστροφών.

Η αποκατάσταση μέσω υπολογιστικού νέφους είναι μέρος του σχεδίου αποκατάστασης από καταστροφές, το οποίο περιλαμβάνει τη διατήρηση αντιγράφων δεδομένων επιχειρήσεων σε περιβάλλον αποθήκευσης υπολογιστικού νέφους σαν μέσο ασφαλείας. Πρόκειται για μία αυτοματοποιημένη διεργασία, κατά την οποία τα αρχεία της επιχείρησης αποθηκεύονται σε υπολογιστές ενός αξιόπιστου Data Center.

Θα πρέπει να διατηρούνται αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων και των αρχείων της επιχείρησης, τόσο τοπικά π.χ. με έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο αλλά και στο υπολογιστικό νέφος απομακρυσμένα. Σύμφωνα και με τον 2ο νόμο του Schofield, κανένα δεδομένο ή αρχείο δεν υφίσταται αν δεν υπάρχει τουλάχιστον ένα αντίγραφό του. Ιδανικά, θα πρέπει να τηρούνται 3 αντίγραφα αρχείων, σε 2 διαφορετικά μέσα, αλλά το 1 είναι προτιμότερο να τηρείται σε cloub backup.

Αυτό είναι απαραίτητο, καθώς το τοπικό αντίγραφο ασφαλείας μπορεί να αποτύχει κατά την προσπάθεια ανάκτησης. Τα συστήματα ανάκτησης που συνδέονται με τα δεδομένα θα πρέπει να είναι σωστά, με τους κατάλληλους π.χ. διακομιστές, λειτουργικά συστήματα ανάκτησης. Τα μεγαλύτερα προβλήματα παρουσιάζονται όταν π.χ. ξεχάσουμε να κάνουμε backup, όταν το αρχείο δεν λειτουργεί από το εφεδρικό αντίγραφο, όταν η συσκευή μολυνθεί από κάποιον ιό ή από επίθεση ransomware, όταν ο εξωτερικός σκληρός δίσκος έχει καταστραφεί εν αγνοία μας ή ακόμα και όταν δεν θυμόμαστε που έχουμε αποθηκεύσει το backup μας.

Συνοπτικά, αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν πολλές διαδεδομένες επιλογές για Backup & Restore καθώς και για Disaster Recovery όπως: NAS / File Server εντός δικτύου, Offsite Backup σε άλλο φυσικό χώρο, εξωτερικός σκληρός δίσκος HDD, RAID5 (Failsafe for 1 drive) και Cloud Backup

Η εταιρεία μας έχει αντιμετωπίσει επιτυχώς πληθώρα υποθέσεων πελατών μας που είχαν απωλέσει τα δεδομένα τους, προσφέροντας την καταλληλότερη λύση. Επικοινωνήστε μαζί μας για να συζητήσουμε και να επιλέξουμε την καταλληλότερη λύση BDR, για να εξασφαλίσετε την ομαλή συνέχεια της επιχείρησής σας, ακόμα και μετά από καταστροφή αρχείων ή απώλεια δεδομένων.

Φόρμα Ενδιαφέροντος

Επικοινωνήστε μαζί μας σχετικά με τις υπηρεσίες και τα προϊόντα μας. Θα σας καθοδηγήσουμε στην καλύτερη λύση.

check Διαχείριση Backup & Disaster Recovery

check Διαχείριση Κυβερνοασφάλειας

check Έρευνα Ηλεκτρονικών Στοιχείων

check Έλεγχος Παρείσδυσης (Penetration Test)

check Εκπαίδευση Κυβερνοασφάλειας

check Διαχείριση & Διαπραγμάτευση Ransomware

check Άπατες μέσω email (BEC Scams)

check Άπατες με εταιρίες Forex / Trading

check Έρευνα Κρυπτονομισμάτων

check Άπατες μέσω Internet    Background